Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Πεζοπορία στον Κίσσαβο


Η τελευταία δραστηριότητα του προγράμματός μας και μάλλον και η πιο αγαπημένη ήταν η εκδρομή μας στο μονοπάτι Μελιβοίας - Βελίκας για πεζοπορία.



Πρόκειται για μια πεζοπορική διαδρομή διάρκειας περίπου 40 λεπτών μέχρι την πρώτη έξοδο για Άνω Σωτηρίτσα που ακολουθήσαμε εμείς.



Αρχίζει μέσα από τη Μελιβοία και θεωρείται από τα καλύτερα της περιοχής. 


Ακολουθώντας το περπατήσαμε σε ομαλό κατηφορικό έδαφος, πάντα δίπλα στο ρέμα της Τσουβάλας, όπως λεγόταν παλιά, τότε που ήταν για τους Μελιβοιώτες ο μοναδικός δρόμος από τον οποίο μετέφεραν τα τσουβάλια με τα κάστανα και τις ελιές στην παραλία.

Μια παραμυθένια διαδρομή κατά μήκος ρυακιού, με ξύλινα γεφύρια, καταρράκτες και κατάλληλα διαμορφωμένα σημεία στάσης - ανάπαυσης. 









Στο μεγαλύτερο μέρος του έχουν φτιαχτεί γέφυρες, κιόσκια, πέτρινες βρύσες, όπως επίσης και καλόγουστες ξύλινες πινακίδες, που μας κατατόπιζαν συνεχώς.



Λίγο πριν το τέλος της διαδρομής - πεζοπορίας μας, περνώντας μια ξύλινη ενεάρια γέφυρα, κατεβαίνοντας πολλά σκαλάκια και στρίβοντας πίσω από τους μεγάλους βράχους συναντήσαμε έναν πανέμορφο καταρράκτη που μάγεψε μαθητές και καθηγητές!! 






Βγαίνοντας στην παλιά Σωτηρίτσα μας περίμενε το λεωφορείο και κατεβήκαμε για μια βόλτα στη θάλασσα.

Με μια ευχή από όλα τους μαθητές που συμμετείχαν: πάντα να γίνονται τέτοιες εκδρομές και να κρατάνε περισσότερο!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου