Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Γυμνασίου - Λυκείου Αρμενίου Λάρισας


Μέσα σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας η Χριστουγεννιάτικη γιορτή Γυμνασίου - Λυκείου.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να τραγουδήσουν μαζί με τη χορωδία της Β Λυκείου χριστουγεννιάτικα τραγούδια και να δουν τους συμμαθητές τους σε μοντέρνες χορογραφίες γνωστών χριστουγεννιάτικων τραγουδιών.

Η θεατρική ομάδα της Α Λυκείου παρουσίασε δύο θεατρικές παραστάσεις. Το θεατρικό έργο «Σφαίρα Αταξίας» γραμμένο από τους ίδιους τους μαθητές της ομάδας, Νταρμπινιάν Γιώργο και Νασιούλα Φένια υπό την επίβλεψη του φιλόλογου κ. Δημήτρη Σακελλαρίου 
και το έργο των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα  «Η Αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάτζαροι» διασκευασμένο από την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Δραγατογιάννη Παναγιώτα και πλαισιωμένο από χορευτικά.




Μέσα από αυτό το θεατρικό δρώμενο οι μαθητές πέρασαν παράλληλα το παρακάτω μήνυμα ενάντια στο κάπνισμα και στη χρήση ουσιών:

Η αγέλαστη πολιτεία με τα μαντζούνια των καλικάντζαρων έκανε πράγματα διαφορετικά για μια μέρα.
Αλλά κανείς δεν χρειάζεται όλα αυτά για να νιώσει διαφορετικός ή χαρούμενος.
Η χαρά βρίσκεται μέσα μας, γύρω μας. Παντού.
Δεν θέλουμε πολλή προσπάθεια για να τη νιώσουμε. Φτάνει να πιστεύουμε στον εαυτό μας και στη δύναμη που έχουμε μέσα μας.
Μπορούμε να κάνουμε πολλά αρκεί να το θέλουμε.
Έχεις δίκιο που δεν πιστεύεις όσους σου λένε ότι η ζωή είναι εύκολη, ότι το μέλλον είναι δικό σου, ότι όλα από σένα εξαρτώνται.
Δεν χρειάζεται να αφήσεις κανέναν να σε κοροϊδεύει.
Μην παραμυθιάζεσαι… ότι με τις ουσίες είσαι ελεύθερος, ότι με τα ναρκωτικά είσαι εντάξει, ότι με το τσιγάρο είσαι κ ο πρώτος.
Η πραγματικότητα μπορεί να είναι καλύτερη.
Όταν είσαι με φίλους, όταν ερωτεύεσαι, όταν διασκεδάζεις, όταν αθλείσαι.
Αν είσαι απ’ αυτούς που δεν κοροϊδεύουν το εαυτό τους, που δεν παραμυθιάζονται
ΕΧΕΙΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ!!





Τέλος, στο χώρο υπήρχε και χριστουγεννιάτικος μπουφές με εδέσματα που είχαν φτιάξει οι ίδιοι οι μαθητές της Β γυμνασίου, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Υγεία-ευεξία: αλλάζω συνήθειες, κερδίζω τη ζωή» την επίβλεψη του οποίου έχει η κ. Δραγατογιάννη και πουλώντας τα σε ενδεικτική τιμή συγκέντρωσαν χρήματα για το Χαμόγελο του παιδιού.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στη γιορτή:
Χορωδία: Γάτου Νικολέτα, Γκέμα Ραφαέλα, Δημοπούλου Παναγιώτα, Καλτσογιάννη Μένη, Κωστοπούλου Ελένη, Μέγγουρα Ελένη, Τουζοπούλου Αφροδίτη, Τράικου Χρυσούλα, Χατζοπούλου Δανάη

Χορευτικά: Αξούγκα Γεωργία, Γκιούρα Λεονόρα, Δεληβελής Φώτης, Δημοπούλου Άννα, Δημουλάκη Μαρία, Καλτσογιάννη Βασιλική, Κάρρος Κωνσταντίνος, Λιντέρης Γιώργος, Σταμάτης Γιάννης, Κουτσής Αντώνης, Νασιούλας Γρηγόρης

Θεατρική ομάδα: Βλάχου Γεωργία, Βλάχου Φικιώ, Κιόσια Χριστίνα, Μπαλούλη Μυρσίνη, Μρούκου Ευαγγελία, Νασιούλα Φένια, Νταρμπινιάν Γιώργος, Τσίκας Φάνης, Χατζοπούλου Αντιγόνη, Χούρλια Γεωργία, Χριστοδούλου Ελευθερία

Επεξεργασία ήχου / Ηλεκτρ.υπολογιστή: Πλάκα Έργκυς
Κάμερα: Σουλάι Αρμάντο
   









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου